Play-tjänsterna fungerar sådär

SVT, TV4, Kanal 5, TV3 alla de stora svenska kanalerna har sk. play-tjänster vilket gör det möjligt att se vissa av deras program i efterhand på webben.

Jag har sedan starten uppskattat detta väldigt mycket då det i de flesta fall gör att man inte behöver spela in program om man inte kan se dem när de visas. Jag ser väldigt ofta på såväl SVT:s, TV4:s och Kanal5:s play-tjänster. TV3 har det bara blivit någon enstaka gång.

Av dessa tre tjänster fungerar SVT:s absolut bäst. Riktigt bra blir det om man väljer att titta på programmen med Windows Media Player. Med flash-spelaren fungerar det OK, men sämre. Kanal 5 hamnar tvåa, här lyckas jag för det mesta se program med endast två-tre omstarter. TV4 är en riktig pina. Spelaren hänger väldigt ofta, säkert minst 20ggr på ett 40min program. Inte nog med att man måste stå ut med att behöva starta om programmet från början, dessutom måste man genomlida reklam varje gång.

Jag har ingen aning om det beror på min internetleverantör, min internetuppkoppling, mitt nätverk, mitt trådlösa nätverk (endast d-link-produkter, < 5m mellan dator/router) eller om det är själva tjänsterna, men oavsett så kvarstår fakta, SVT med WMP fungerar smärtfritt, flashspelare överlag sämre, men TV4 är absolut katastrof.

Nu undrar jag om det är mer än jag som upplever dessa problem? Var ska jag börja leta efter lösningen, eller finns det ens någon?

 • http://twitter.com/kodstationen Bobo

  Inte direkt svar på din fråga, men ett alternativt sätt att titta på play-tjänsterna för svt, 3:an, 6:an och 8:an är att använda Media Center och följande plugin: http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=244938 . Skönt att iaf ha det samlat på ett och samma ställe.

  Har fö flera tv-kort i datorn (två DVB-T och ett DVB-C) så själv föredrar jag att i största möjliga mån spela in det jag vill se istället för att förlita mig på play-tjänsterna.

  Som mer svar på din fråga så håller jag med dig om att SVT-Play är mycket bättre än övriga. Jag har dock aldrig upplevt några direkta problem med TV4. Min setup är liknande din – WAN –> WLAN (genom d-link-router) alternativt mobil bredbandsuppkoppling.

 • Jan

  Har precis samma problem som dig. Sätter jag i nätverkskabeln direkt i laptopen så funkar de bra men inte om jag kör trådlöst.
  Har du funnit någon lösning, ser att de var ett tag sen du skrev?