Spotify i iPhone

Jag har nu, sedan Spotify släpptes för iPhone, testat applikationen och den tillhörande premiumtjänsten.

Förutom att det är helt fantastiskt att ha nästan all musik man brukar lyssna på i mobilen så har jag kommit fram till några slutsatser.

  1. Spotify, och de klienter man tagit fram, verkar fokusera just på uppgiften att spela musik. Detta gör man naturligtvis bra och för många är det fullt tillräckligt. För andra är musik även någon som man organiserar, samlar på och diskuterar kring och här saknas en hel del.
  2. Jag är övertygad om att Spotify kommer behöva vässa sina klienter (såväl mobil som desktop) efterhand som det dyker upp konkurrens.
  3. Spotify med premiumkonto är riktigt mycket bättre än gratis. Man märker tydligt att reklamen inte är där och det är otroligt skönt.

Jag tänkte utveckla tankarna lite kring punkt 1. Framförallt i och med iPhone-applikationen har det för mig blivit tydligt att Spotify fokuserar på spellistorna. Det är tydligen meningen att man ska skapa spellistor av det man vill lyssna på fler gånger.

Desktop-klienten visar iofs de fem senaste sökningarna, men inte mer. iPhone-appen sparar på inget sätt sökningar och om man stänger ner appen måste man göra om sin sökning.

Det går inte att se vilken genre en låt tillhör vilket också gör det svårare att hitta ny musik man gillar. ”Liknande artister” som Spotify visar fyller på inget sätt mitt behov av möjligheter att hitta ny musik.

Jag diggar Spotify, lyssnar i princip inte på musik på något annat sätt och med Spotify i iPhone har man tagit ytterligare ett steg. Fortfarande finns det dock mycket att önska.

Förresten, man blir bara mer och mer sugen på att jailbreaka sin iPhone när man läser sådant här (via jocke).