Mitt CV

KONTAKTUPPGIFTER

Telefon: 0707-334780
E-post: andreas [at] wedberg.se
Twitter: andreaswedberg
Skype: aw-plucera

BOLAGSENGAGEMANG

TIDIGARE BOLAGSENGAGEMANG

  • AB Daugava – styrelseledamot – 2008-2011
  • BAAB Bättre arbetsmiljö AB – styrelseledamot – 2006-2010
  • Kodstationen AB – styrelseledamot 2008-2009 (bolaget avvecklat)
  • Sedermera Admin AB – styrelsesuppleant 2007-2008 (bolaget fusionerat)

ARBETSLIVSERFARENHET

2010 – pågående, CEO på Räckesbutiken Sweden AB
CEO eller tekniskt ansvarig innebär att jag ansvarar för allt som har kopplingar till våra IT-system. Utvecklar webbsidan, SEO, affärssystem & kopplingar mot externa leverantörer.

2003 – 2011, VD/Verksamhetsansvarig på Plucera AB
Hade det övergripande ansvaret för verksamheten och ekonomin. Arbetade främst med tekniska frågor som servrar, servermjukvaror, domännamn och client-side-scripting. Hade stor nytta av mina goda kunskaper inom områdena kring usability (användbarhet) på webben.

2000 – 2002, Webbutvecklare, senare utvecklingsansvarig på aPROch AB
Arbetade med utformning och bygge av företagets webbsidor inkl. webbshopar, CRM-system och intranät. Senare ansvarig för all utveckling kring företagets mjuk- och hårdvaror främst inom området golf.

1995 – 2000, Butiksbiträde på Brännborns AB
Arbetade från högstadiet fram till slutet av gymnasiet på livsmedelsbutiken Brännborns, numera ICA Maxi, med diverse uppgifter.

UTBILDNING

1999 – 2000, Högskoleingenjörsutbildning, multimediateknik, LTH i Helsingborg.
1996 – 1999, Gymnasieutbildning, specialutformat naturvetenskapligt progam, Ängelholms gymnasieskola.

SPRÅKKUNSKAPER

Svenska, modersmål
Engelska, flytande

FRITIDSAKTIVITETER

Familjen är prio ett. Som villaägare finns det också alltid något att fixa kring hus eller trädgård. Annars är basket ett stort intresse och jag är på olika sätt engagerad i ÄLI Basket. Det blir även en del motionerande, mest i form av löpning och en och annan innebandytimme.

ÖVRIGT

Var styrelseledamot i ÄLI Basket mellan åren 2003 och 2009. Är numera aktiv tränare i föreningen samt distriktsdomare vilket innebär att jag dömer matcher i div 2 och lägre.

  • Ulf Wedberg

    Hej Andres. Jag heter Ulf Wedberg och är född och uppvuxen i Katrineholm. Anledningen till att jag skriver är att vi har samma efternamn och framför allt har basket som gemensamt intresse. Jag är idag pensionär men håller fortfarande på med basket. Har ingen aning om vi på något sätt är släkt då jag inte börjat med släktforskning än trots pension. Men det kommer, Jag började min basketkarriär ca 1960 i KFUM Katrineholm. 1974 startade jag KFUM Katrineholms IF. Men under åren i basketettan, som jag fö startade, jag var coach. Vi spelade aldrig mot ÅLI. Vi mötte Malbas och något Serbiskt lag i Malmö när vi var i ettan. Jag vill minnas att det var runt milleniumskiftet. under ett antal år i början av 1980-talet var jag tävlingschef på Svenska basketbollförbundet. Idag är jag som förbundstränare coach för våra barnbarn i åk 4 i vår lokala stadsdelsserie. Från att ha varit överledare för herrlandslaget i Portugal under EM-kval 1982 till stadsdelsserie i Katrineholm är det långt. Men det är roligare idag med att coacha barnbarn. Har för mig att det en dag fanns en spelare i ÄLI som hette Jörgen Hansson som var stjärna i landslaget. Men det kan ha varit Hälsingborg? Hoppas det går bra för er idag.
    Må så gott / Uffe